Det grønne alternativ

Siden Fab:IT’s spæde start, har vi lejet dedikerede servere ud. Men I dag er vi gået væk fra konceptet om en dedikeret server pr. kunde – det er simpelthen for dårlig udnyttelse af den kraftfulde hardware vi har nu til dags. Den eneste måde hvorpå vi kan få den bedste, mest miljørigtige udnyttelse af vores servere, er ved at dele dem op i “bidder” hvor hver bid er en virtuel server, dedikeret til en kunde.

Med en virtuel server (VPS) får du et hurtigt, stabilt og fleksibelt alternativ til en dedikeret server, til en meget attraktiv pris. Men det er ikke de eneste fordele. Som en ekstra gevinst bruger vores virtuelle servere kun ca. 5-10% af den strøm en dedikeret server bruger, så den moderne hardware vi benytter i dag, kan udnyttes langt bedre end en dedikeret kan ved gennemsnitlig brug. Eller sagt på en anden måde: hver virtuel server sparer ca. 750 kwh. strøm om året i forhold til en tilsvarende dedikeret, hvilket er et stort plus for miljøet.

Vores virtuelle servere er direkte alternativer til dedikerede servere og du vil ikke kunne mærke synderlig forskel på dem og en dedikeret server. Vi leverer dem i forskellige, faste konfigurationer, men det er muligt at vokse ud af vores pakkeløsninger og bestille mere RAM og CPU.

Fuld root eller Administrator adgang

Du får fuld root eller administrator adgang til din VPS. Det betyder at du kan installere alt hvad du har lyst til, så længe det er indenfor lovens grænser. Med disse rettigheder kommer der også et stort ansvar, for du skal selv sørge for at holde din server sikkerhedsopdateret og foretager vedligeholdelse, med mindre du tegner en driftsaftale hos os.

1 eller flere dedikerede IP adresser

Der er som minimum 1 dedikeret IP adresse sat op på VPS’en når vi leverer den. Har du bestilt en af de to største modeller får du to stk. med som standard, og ekstra IP adresser kan tilkøbes.

Levering indenfor 24 timer – dog ofte samme dag

Vi bestræber os på at levere samme dag, men du kan regne med at vi leverer indenfor 24 timer. Dog tager vi forbehold for tidspunkter hvor vi har mange bestillinger, eller afventer levering af ny hardware.

Linux eller Windowsbaseret OS

Du har valget mellem at få din VPS leveret med Linux eller Windows installeret – det er samme pris uanset hvad, da vi inkluderer en Windows Server 2008 licens gratis. Du kan vælge mellem forskellige versioner af begge operativsystemer; se VPS priser og bestilling for mere info

Dedikeret VLAN

Har du flere VPS’er hos os, kan de knyttes sammen via et dedikeret, privat VLAN. Det gør det muligt for dig at have en database server der kun kan tilgås via et privat netværk bag dine webservere f.eks, eller at have en dedikeret VPS sat op som VPN gateway, og alle dine øvrige VPS’er kun tilgængelige via VPN.

Da vi har VPS’er kørende for mange forskellige kunder, kan vi se at de kan dække meget forskellige behov fordi de er så fleksible. Vi kan f.eks. nævne at vi har VPS’er kørende der udspiller flg. roller:

 • LAMP server
 • Samba filserver med adgang via OpenVPN
 • Tomcat applications server
 • Ruby on Rails applications server
 • Streaming server (via Apache/mod_h264 eller Windows Streaming server)
 • Databaseserver (MySQL/PostgreSQL/MSSQL) cord
 • Mailserver (Zimbra eller almindelig IMAP/POP3 server)
 • Windows IIS server
 • Microsoft SBS server
 • Microsoft Exchange server
 • Windows Terminal server
 • …og meget andet

Som du kan se er det næsten kun fantasien der sætter grænsen. Dog skal alt der bliver lagt på din VPS, være indenfor rammerne af dansk lovgivning.

Hypervisor

Vi benytter Citrix Xenserver som hypervisor på vores maskiner, til at virtualisere dem fordi vi føler at det giver den bedste performance pr. VPS. Vi startede med at virtualisere med Open Source udgaven af Xen og har stadig servere der er virtualiserede med OSS Xen. Alle nye VPS’er bliver dog startet op på Citrix Xenserver maskinerne i dag.

Hardware

Selve serverne vi virtualiserer, er HP blades i c7000 serien. Tidligere var det DL360 og DL380 rackservere, men vi får en bedre densitet med HP’s blades.

Netværket består af HP switche og bliver routet med vores redundante, OpenBSD baserede routere.

VPS priser og bestilling

Vi tilbyder følgende VPS typer i Fab:IT regi.

Pricing Table named "VPS" does not have any Properties.

* Alle priser er eks. moms

 
[blue_callout]

I bl.a. Tyskland og England er prisen på virtuelle servere betydeligt lavere end i Danmark. Med sitet vpsforce.eu er vi klar til at forsøge os med det europæiske marked. Men konkurrencen på disse markeder betyder også, at der sjældent er en SLA på produkterne, og alt er skåret ind til benet.

Ønsker du en god SLA bør du benytte vores Fab:IT-brandede virtuelle servere. Er dine krav til en SLA ikke så høje, kan vi anbefale at bestille på vpsforce.dk i stedet.

[/blue_callout]